WORKSHOPS - KIDS

Deze workshops zijn elk zeer geschikt als binnen- of buitenactiviteit tijdens een scoutingkamp, zeilkamp of een kinderfeestje. Klik op agenda voor data of neem contact op.

• Weer- en wolkenwandeling - Een wandeling van ongeveer een uur langs de zeedijk waarin we vooral naar boven kijken. Op onze rug in het gras kijken we naar de wolken en geven ze een naam. We proberen te schatten hoe ver het zicht is en wat de windrichting en de windsterkte is.

• Weerstation bouwen - Vele beroemde wetenschappers zijn ons al voor gegaan maar nu is het onze beurt. We maken alle instrumenten die nodig zijn om een weerbericht te maken zoals een windvaan, een regenmeter en een barometer. Ook doen we een aantal experimenten waarmee we zelf wolken, een regenboog en bliksem kunnen maken.

• Weershow - Op het programma van de weershow staan weerspelletjes (bliksemtikkertje en een wolken-estafette), bijzondere weerproeven en een weerquiz.

• Workshop Meteo voor jonge zeilers - Jeugdige zeilers zijn net zo afhankelijk van het weer en de wind op het water als de meest ervaren zeiler. Met een aangepast programma zullen zij spelenderwijs meer over het weer te weten komen. De theorie wordt ondersteund met een duidelijke uitleg, plaatjes en experimenten.

Deze workshop van één dagdeel is zeer geschikt als ‘slechtweer’ programma tijdens een zeilkamp. Onderwerpen die we bespreken:

  1. Wat is wind;
  2. Hoe heten de verschillende wolken;
  3. Hoe herken je slecht weer.

De prijs van deze workshop bedraagt €35,- per persoon maar er geldt een aangepast tarief voor groepen. Klik op agenda voor cursusdata of neem contact op met 06-22197506

Mail EOLUS, klik hier
Mail Jan.design, klik hier