EOLUS

EOLUS organiseert cursussen en workshops over het weer. Kennis over de verschillende grote en kleine weersystemen kan onbegrip en onzekerheid over weersveranderingen wegnemen om vervolgens beter in te spelen op de mogelijkheden en de ongemakken maar ook op de gevaren.

Een beter begrip van het weer kan wellicht bijdragen aan de veiligheid op land, op het water of in de lucht.

In de cursussen en workshops van EOLUS gaat het om begrip van het weer. Want waarom hebben we 'weer' en wat is 'weer' eigenlijk? We gaan in op wat we buiten zelf waarnemen, aangevuld met de informatie uit actuele weerberichten. Het lesmateriaal is dan ook altijd actueel. De lessen zijn afwisselend theoretisch en praktisch. De verschillende cursussen en workshops die EOLUS organiseert zijn afgestemd op de doelgroep, afhankelijk van ervaring en interessegebied.

EOLUS geeft sinds 2006 cursussen voor diverse sectoren: beroepsvaart, watersport en luchtvaart en tevens op instellingen voor het basis-, vervolg- en beroepsonderwijs. Tevens kan een cursus of workshop op maat worden ontwikkeld die aansluit bij de (toekomstige) werkzaamheden van de cursisten.

Sinds 2011 werkt EOLUS o.a. samen met MeteoVista en verzorgd naast de consumenten cursussen (watersport en bergsport) ook zakelijke cursussen voor het Waterschap, Rijkswaterstaat en de agrarische sector.

De cursussen en workshops worden gegeven door Tjarda Wigmans, voorheen werkzaam als Officier-Meteoroloog op Marine Vliegkamp Valkenburg en Maritiem Vliegkamp De Kooy. Tevens was zij werkzaam als instructeur aan de Nederlands-Belgische Operationele School te Den Helder.

Mail EOLUS, klik hier
Mail Jan.design, klik hier
Tjarda Wigmans